Imorgon den 24 maj har du chansen att få ditt första chip på Teknologihuset i Oslo.
Bild Biohacking

"Er du interessert i biohacking, transhumanisme eller hvordan menneskehetens fremtid vil se ut? Og er du intressert av å ikke kun snakke, men oppleve? Mulighet finnes ved å oppgradere ditt personlige arsenal av evner gjenom å skaffe et NFC-implantat! Dette blir Norges første #implantparty noensinne!"

Tyvärr har jag inte så mycket mer info eftersom arrangörerna verkar leva sitt liv instängda på Facebook, och hemsidan de refererar till inte har så mycket innehåll. Men det är gratis och de har 100 biljetter. 500kr för den som vill bli Cyborg är en kupp! Läs mer och anmäl ditt intresse på: https://www.eventbrite.com/e/biohacking-og-implant-party-tickets-33308951972

 

En enkel lista med konferenser och annat som jag hoppas ska intressera dig!

Listan uppdateras hela tiden. Hör av dig om det är något du saknar!

LÄS MER...

Libre Planet 2017Helgen den 25 och 26 mars hålls Libreplanet Conference 2017 i Cambridge, USA. Det är en av de viktigaste konferenserna för digitala rättigheter, och hålls varje år i regi av Free Software Foundation. Årets tema är The Roots of Freedom.
   Vi som inte kan åka dit kan följa konferensen på https://libreplanet.org/2017/live/. Programmet börjar klockan 09:00 Bostontid, vilket betyder fem timmars skillnad. Bättre än fotboll!!

I nästa vecka ska allt videomaterial läggas ut på https://media.libreplanet.org/.

wikipedia commonsAnsgar Koreng.

Wiki loves monuments är en årlig fototävling som hålls varje september av gemenskapen runt wikimedia. Tanken är att uppmärksamma monument och kulturarv runt om i världen. I år har över 10 000 fotografer skickat in över 275 000 bilder! Utöver de femton vinnarna i den internationella tävlingen utses också nationella vinnare i många länder. I Sverige utsågs Kristian Hedberg till vinnare med ett fotografi från en resa med Skånska Järnvägarna.

fscons 2016Några platser kvar!!
Årets viktigaste konferens hålls i Marstrand 12 – 13 november. Tioårsjubileet firas med inbjudna föredragshållare istället för tema och tracks. Dessutom hålls konferensen på Marstrands Havshotell en bit utanför Göteborg. Det blir alltså intimare och mer socialt än tidigare. Priset är högre än vanligt men inkluderar all mat och en hotellnatt. Läs mer och registrera dig på: https://fscons.org/2016/

 

Edward SnowdenNorska PEN har beslutat att ge årets Ossietzkypris till Edward Snowden. Ossietzkypriset är Norska PENs årliga pris för enastående insatser för yttrandefriheten. De skriver bland annat: ”Snowdens avslöjanden representerar en av de viktigaste händelserna i internationell politik de senaste åren och en allvarlig legitimitetskris i utrikes- och säkerhetspolitiken”. Med priset vill Norska PEN bland annat ge ett erkännande till visselblåsares mod, uppmana till offentlig debatt och ändrad politik i förhållande till visselblåsare.

Läs mer:
http://norskpen.no/2016/03/07/edward-snowden-var-tids-ossietzky/ Norska
http://norskpen.no/2016/03/07/edward-snowden-ossietzky-of-our-time/ Engelska