fp_lmw

Miro (tidigare Democracy player) från Participatory Culture Foundation är en fri video- och ljudspelare som ger dig tillgång till tusentals videokanaler som du kan prenumerera på genom RSS. Programmet är integrerat med flera internettjänster som YouTube, Google Video, Blip.tv mfl. BitTorrent är inbyggt och de skryter av att kunna erbjuda mer HD än alla andra, samt att de kan spela alla filtyper. Det betyder att du kan söka efter kanaler och enstaka filmer som Miro lastar ner till din maskin så att du enkelt kan se på dem. Allt är fritt och gratis.

miro3

Du kan också söka igenom din maskin och lägga till alla videofiler på din datamaskin i Miros bibliotek. Och det är enkelt att skapa spellistor om du till exempel vill organisera kurser eller musikvideor. Men var uppmärksam på hur mycket du laddar ner; videofiler tar mycket plats så det blir fort en hel del.

miro3prog

Bra språkstöd och versioner finns för Gnu/Linux, Windows och Mac OSX. Själv har jag hittat en massa bra video om webbdesign, utveckling och fri programvara. Om du vill publicera egna filmer så finns det bra kurser och instruktioner. Se till exempel Make Internet TV.

 

Rekommenderas!

 

Nu finns också Miro Video Converter som kan konvertera ett stort antal filformat. Har inte testat programmet själv men de lovar mycket så varför inte ge det en chans.

 

Artikeln publicerades: 2009-04-01
Senaste uppdatering: 2010-04-08